Norite naujo darbo? Ne, nesiūlysiu, bet yra krūva svetainių, kuriose galima skelbti savo cv ir ten yra krūva pasiūlymų. Vienas mane nokautavo. Jame yra reikalavimas kandidatui: paklusnumas.
Skelbimas yra čia.
Norite naujo darbo? Ne, nesiūlysiu, bet yra krūva svetainių, kuriose galima skelbti savo cv ir ten yra krūva pasiūlymų. Vienas mane nokautavo. Jame yra reikalavimas kandidatui: paklusnumas.
Skelbimas yra čia.
Šalia mano statomo namo vieną jau baigia statyti ir pardavinėja. Tiksliau jis pastatytas, o daro dalinę apdailą. Už jį prašo 1 200 000 Lt.
Čia šiaip dėl bendro supratimo ir kainų įsivaizdavimo :)
Neseniai paskaičiau kaip Jonas giria 1 litro talpos Tauro tradicinio skardines ir nusipirkau pabandyti. Jausmas toks, lyg gerčiau alų iš skardinės nuo šprotų.
Kai kurie dalykai atrodo labai paprasti, o kei pradedi daryti gaunasi ne visai taip, kaip norėjai. Arba ne visai gerai. Panašiai buvo ir su plėvele - atrodė viskas paprasta ir lengva, o kai pradėjom, tai vistiek bangomis eina, nusikreivina ir panašiai. Kuo daugiau darai, tuo labiau optimizuoji darbą.
Realiai plėvelę galima užsitempri ir vienam. Gali būti, kad yra ir dar kažkokių kitokių ar geresnių būtų, bet aprašysiu kokiu būdu tempiu aš.
Baliuliai, 2008
Pareklamuosiu knygyno ir pragaro virtuvės konkursą. Mėgstate gaminti, o gal tiesiog turite labai skanų deserto receptą? Už jį galite gauti 100 Lt knygoms :)
Neseniai sulaukėm gal keisto užsakymo. Na man jis pasirodė su tokiu geru humoro jausmu, o kaip iš tiesų... :)
Ar siųstumėte mamai knygą su geriausiai linkėjimais? Taip. O jei tos knygos pavadinimas yra „Lengvas būdas suvaldyti alkoholį“? :)
Man visada sukelia plačią šypseną žmonės, kurie realiai nemoka gaminti ir negamina. Šypseną sukelia ne nemokėjimas, nenorėjimas, apsimetinėjimas, o kita jų savybė. Tokie žmonės kokį kartą ar du per metus sugalvoja kažką pasidaryti. Visiškai nesvarbu ar tai gėrimas, kokteilis, sriuba, kepsnys, desertas... Normalu, kad pačiam psigaminus maistas paskanėja bent 50%. Tada jie pradeda visiems aiškinti kaip reikia daryti ir kaip kiti blogai daro tą patiekalą. Čia visiškai nesvarbu ar jis tikrai skaniai gaunasi, ar tik vidutiniškai. Jų vidinis įsitikinimas toks stiprus, kad man sukelia labai plačią šypseną. :))))
Dar kartą apie vakarykštę avariją. Šiandien nuvažiavau į Lietuvos draudimą (ten kaltininkė apdraudusi automobilį) ir sutvarkiau popierizmą. Manęs paklausė ar norėsiu, kad jie sutvarkytų, ar norėsiu pinigus paimti. Ašiku, kad pinigus, nes:
Kai pamačiau kokią sumą man perves - apsidžiaugiau dar labiau - 645 Lt. Tai juk trečdalis mano automobilio vertės!
Šiandien buvo bum...
Važiuojant į darbą kieme važiavo mergina, aš iš paskos. Iš priekio atvažiavo kitas automobilis. Buvau tikras, kad ji pavažiuos į priekį, pasitraukdama prie pat dešinės pusės. Ji sugalvojo važiuoti atgal. Tai pamatęs, įsijungiau atbulinį bėgį, pavažiavau dar atgal. Ji labai skubėjo matyt, nes net tokio atstumo jai pasirodė per mažai ir net pyyypsinimas nepadėjo laiku sureaguoti.
Mano senutis golfas labai nepyksta gal, bet sparnas ir bamperis nubrūžintas.
Mano sena gera taisyklė - važiuodamas atbulas važiuok kiek galima lėčiau. Atsitrenkus bus minimaliai arba visai nebus žalos. Taisyklė negalioja, kai važiuoji normaliai per visą kiemą atbulas. Ji galioja tik pajudėjus iš vietos.
Dar... kai paišysite patys schemą ir pasirašinėsite -nepatingėkite pasiskambinti draudimui ir pasiklausti kokius duomenis reikia surašyti.
O knygynui sekasi normaliai. :)
Štai šiek tiek statistikos apie lankomumą:
Suprantama, kad lankomumas neparodo pagrindinio knygyno tikslo - pardavimų. Pirmą mėnesį vidutiniškai po porą užsakymų kasdien. Manau tikrai ne blogai. Pardavimai tikrai auga, o mes stengiamės įvairiais būdais juos dar labiau kelti aukštyn. Matysim kaip eisis toliau.
Kadangi paskelbtas mano telefonas, tai sulaukiu visokių įdomių skambučių, kur žmonės ieško keistų knygų, klausia ar tikrai jiems knygą atvešime, kur galėtų nusipirkti vieną ar kitą „mistinę“ knygą... Kai knygos pas mus nėr, patariu kur ją gali nusipirkti, tačiau siunčiu tik į paprastus (ne internetinius) knygynus. :)
Dar vienas dalykas - logistika. Iš tiesų visai įdomu susipažintu su nauja sritimi ir matyti kaip knygos turi būti sandėliuojamos, kaip turi būti pakuojamos, kaip pristatomos. Jei kažkas mano, kad tai labai paprasta - tegu pabando realiai :)
Šeštadienį teko sudalyvauti vestuvėse. Po visų bažnyčių, sveikinimų ir pan. Tolimesnis veiksmas persikėlė į Kauno marias, kur nuo 18:00 iki 23:00 plaukiojome laivu. Viskas vyko ramiai, kol vienas lochas vandens motociklu praskriejo prio pat mūsų laivą. Aptaškė žmones ir sugebėjo išdaužti laive langą. Už to lango buvo saldus stalas. Taigi, stalas plaukė ir žmonės apačioje taip pat kiaurai šlapi buvo.
Na durnių visur yra, bet... kapitonas paskambino vandens apsaugai ar kaip jie ten vadinasi ir dar ilgokai laikėme matomumo zonoje tą lochą. Vandens apsauga taip ir nepasirodė. Ten tiek daug plaukioja žmonių ir labai įdomu kie ten tos apsaugos yra ir koks jų tranportas.
Tikėjausi saldaus alaus, o jis su aiškiai jaučiamu kartumu. Normalu, kad jei yra medaus, tai saldumas taip pat jaučiasi, tačiau jis visiškai neįkyrus, o kartumas suteikia labai teisingo skonio. Ačiū mamai :)
Norite tikėkite, norite ne, bet toks paprastas įrankis kaip plaktukas turi savo iškirtinumų. Jų yra daug, visokių: apvalių, stačiakampių, su viniatraukiais, guminių, medinių... Apie juos galite pasiskaityti inete, o čia tiesiog keli įdomesni dalykai apie paprastus vinims kalti.
* Plaktuko galvos svoris labai daug lemia kalant vinis. Jei ji per sunki - bus sunku mojuoti, jei per lengva - bus daug vargo stipriau kalti.
* Titaninė plaktuko galvutė turi tik 3% atšokimą, tuo tarpu plieninė apie 27%. Suprantama, kad kuo labiau atšoka, tuo mažiau energijos perduoda viniui.
* Plaktuko galvutes kalamasis paviršius turi turėti kuo mažesnius užapvalinimus. Taip bus lengviau įkalti vinį nenuslydus galvutei nuo jo.
* Plaktuko galvutė turi būti palenkta į priekį iki 10%. Tada kalti su juo daug patogiau.
* Platuko koto ilgis taip pat labai svarbus. Kuo jis ilgesnis, tuo didesnis smūgis, tačiau tuo pačiu mažesnis taiklumas.Pabandykite įkalti vinį laikant plaktuką prie pat galvos. Pataikysite visus kartus į vinį, bet prireiks daug jėgų, tuo tarpu paėmus už koto galo, keli lengvi mostai ir vinis sukalta, žinoma, jei pataikysite.
Naujas Horn produktas. Iš principo skonis žiauriai nesiskiria nuo Horn Dry, tik mažesni buteliukai. Apipavidalinimas superinis. Parašyta kas pardavėjas, o kas gamintojas - ne. Todėl net nežinau ar teisinga čia jį dėti prie lietuviško alaus ar ne :)