Cookie Consent by TermsFeed

Alaus mitai: plastikinis burbuliukas skardinėje

Pasirodo daug kas nežino kam Guinness alaus skardinėje yra plastikinis kamuoliukas. Tiesa, kamuoliuką galima rasti ne tik Guinness, bet ir kitur, tačiau pirmieji tai panaudojo būtent jie.

Yra mitų, kad reikia suplakti prieš atidarant ir tik tada „užsigazuoja“. Neplakite. Plastikiniame kamuoliuke yra azotas, kuris išleidžiamas tik atidarant skardinę. Tai padeda suformuoti kreminę alaus putą ir kitokį alaus kūną.

Kai kurie barai pila alų ne tik su angliarūgšte, bet ir su azotu. Azotas brangesnis, todėl tokių barų nėra daug.

Palikite komentarą



Komentarai
  • Spinta

    Na, šiaip plakti alų prieš atidarant, nelabai koks sprendimas :D

  • nuo

    Ne, nesumaišo, nes pabandyti gali neplakti ir pamatysi kas bus :)

  • Povilas

    O ne mitas, kad kamuoliuke yra Azotas? Aš ent kiek girdėjęs (gal mitas), kad kamuoliukas tiesiog sumaišo azotą su alumi, nes jis sunkiau susimaišo negu su co2.

  • GiN

    Reikia turėti omenyje, kad azotas nėra idealiai tinkams visoms alaus rūšims, nes jis šiek tiek slopina kvapą. Pavyzdžiui IPA, PA stiliams ir kitiems, kur svarbu kvapas, o mažiau svarbu puta bei kreminė tekstūra, labiau tinka CO2. Bet aišku, jei gerai užkvepinta IPA, tai ir azotas nepakenks :)

  • Vidma Alutis

    3 Staliukai ir telikas bei Alaus Kolonėlė pilsto azotu...

    Dėl brangumo - tai jis tik apie 20 proc brangesnis, nėra tai daug turint omeny kokybę