Cookie Consent by TermsFeed

Blogas

Kanapinis Tamsusis

Kanapinis Tamsusis

Tamsusis alus 2 litrų stikliniuose, skaidriuose buteliuose. Skonis geresnis nei šviesaus, bet šis jau 6% stiprumo.

Kanapinis Šviesusis

Kanapinis Šviesusis

Iš tiesų tai ant šio alaus nerašo jis šviesusis ar tamsusis. Tiesiog Geltona etiketė. Gyvas. Įspūdingiausia, kad jis parduodamas 2 litrų stikliniuose buteliuose. Klausimas tik kodėl skaidriuose, o ne ruduose. Skonis vidutiniškas.

13 statinių

13 statinių

Parduodamas tik 0,2 l taroje. Užtat stiprumas 14%. Saldus, labiau vyną primenantis alus.

Ventiliacija

Šiek tiek apie ventiliaciją. Man patiko prilydoma stogo danga, nes visus ventiliacinių kaminėlių dėžės šonus ja uždengė. O tai reiškia, man aktualu buvo tik "kepurės". Padarytos dėžės kaminėliams yra skirtingos. Daugelyje bus po vieną vamzdį, o dar vienoje - du ir dar vienoje - keturi.

Išpjoviau stoge skylę, sustačiau vamzdžius. Juos prie stogo prisukau kampukais. Vamzdis 125 mm.

 

Po to visą likusią dėžės ertmę užkišau vata. Kodėl? Dėl temperatūrų skirtumo ant vamzdžio kaupsis kondensatas ir drėgmė eis apačion. Kai apšiltiname juos, tokio temperatūrų skirtumo nebelieka ir šios problemos nebeturėtų būti. Tada uždėjau dėžės "kepurę" su iškirptomis skylėmis, kaminėlių kepures, silikonu užsandarinau.

 

Dabar galime keltis į namo vidų. Lubose išsipjoviau skylę. Įkišau plastikinio dangčio dalį iš apačios, o iš viršaus pasigaminau specialiai tam skirtą detalę. Foto aiškiai matosi. Kam jos man prireikė? Jei lankstų vamzdį užmaučiau ant plastikinio laikiklio viskas būtų gerai, bet jei kažkada prireiktų keisti plastikinį dangtelį, būtų daug problemų kai reiktų įstatyti į lankstų vamzdį. Ši detalė panaikina tokią problemą.

 

 

Belieka užmauti lankstų vamzdį ant kaminėlio ir šios detalės. Tada užsukame dangtelį ir viskas!

 

Patulo

Stiprus (6,3%) gyvas alus. Neprisotintas dirbtinai angliarūgšte. Atidarius, 1/3 alaus išbėgo lauk. O skonis įdomus.

Kaminai ir kaminėliai. 3 dalis

Kadangi nieko nežinojau apie kaminus, dengiant stogą buvau susikalęs dėžes. Jos kurį laiką taip ir stovėjo. Atėjo skardinimo metas.

Nupjoviau vieną šoną. Tai dariau tik todėl, kad nebuvo kitos galimybės prieiti prie dugno. Jame reikėjo išpjauti angą.

 

 

Po to šoną užsukau atgal ir viskas atrodė kaip buvę.

Skardinant apačioje dedasi "sijonas", bet mano atveju jis nereikalingas. Nereikalingas todėl, kad visa kamino apačia jau apsaugota nuo drėgmės. Čia labai gerai prilydoma stogo danga.

Kitas kaminas yra dvigubas (namo židiniui ir lauko židiniui) ir jis "užmautas" ant parapeto. Atsiranda vidiniai kampai, o tie, kas dengė stogą, patingėjo prilydyti normaliai. Jiems gi ne už mąstymą moka  :)

 

Taip palikti negalima, nes per kampas neapsaugotas nuo drėgmės. Tada yra naudojama speciali juosta Ji prilimpa savaime, bet aš dar šiek tiek ją pašildžiau. Tam naudojau paprastą turistinį dujinį įrenginį, ant kurio gaminamas maistas. Taip geriau sukibo.

 

Šiek tiek juokingai atrodo, nes čia kitas kampas fotografuotas. Bet esmės tai nekeičia. 

Tada prikabiname šonines skardas, po to dedame kampus ir prisukame. Tada jau eina kepurė. Skylę joje išsipjausiu tada, kai išsikelsiu kaminą.

 

Žinoma, kad geriausia skylę pjauti ir skardinti buvo kartu su stogu, bet... Man nesigavo tiek informacijos aprėpti vienu metu. Todėl šie darbai yra daromi vėliau. Nieko blogo tikrai nenutiko  :) 

Sezonas 2010

 

Pradėjau darbų sezoną. Jis užsitęsė dėl šalto ir blogo oro, kojos traumos ir, žinoma, tinginystės  :)

Pradėjau darbus nuo kaminų skardinimo, ventiliacijos vežiojimo. Daug laiko atimantys darbai, bet aprašysiu smulkiai ir juos.

Ūraaaa! 

Salaus

Salaus

Gyvas natūraliai angliarūgšte prisotintas alus. Skanus, stipriai kartus. Jau dėl to verta kartais jo paragauti. Atidarius, pusę butelio išputojo lauk.

Gubernijos Baltaragio

Gubernijos Baltaragio

Šiek tiek kartumo jaučiasi. Maloniai buvau nustebintas, kad alaus skonis nepanašus į kitus žaliuose buteliuose parduodamo Gubernijos alaus skonį.

Undinė Radzevičiūtė „Frankburgas“

Undinė Radzevičiūtė „Frankburgas“Evelina liepė perskaityti Undinės Radzevičiūtės knygą „Frankburgas“. Perskaičiau. Plona, kietais viršeliais.

Pirmus 20 puslapių nesupratau kas vyksta, kas aprašoma. Kelios citatos iš šių puslapių:

„Du žmonės su uniformomis apmėtė Franką peiliais“

„Arbaletas šnairavo į ją“

„..., o medžiotojo bokštelyje sėdėjo įtartinas žmogus su kulkosvaidžiu“

Knyga apie karą? Tikrai ne. Dar kelios citatos:

„Kad tai nykštukas, buvo galima suprasti iš sintetinės barzdos, raudonos kepurės ir gėlėtų moteriškų botų“

„Ar vyras gali sužavėti vyrą nelauktu špagatu?“

Cirkas? Taip pat ne.

Ši knyga apie ofisą.

Ši knyga kitokia.

Ši knyga patiks ne kiekvienam.

Ši knyga be jokios pamokančios pabaigos, suprask, ne pasakėčia.

Ši knyga dirbantiems ofise.

Ši knyga niekada nebus bestseleris.

Ši knyga nėra šlamštas.

Ši knyga pamąstymui.

Kalnapilis Medutis

 

Kalnapilis Medutis

 

Naujas alus. Pirmas buvo Kaštonų ir, kaip suprantu, reikia laukti dar vieno.

Nelabai seniai Tauras išleido alų Su medumi. Jo didžiausias minusas - stiprumas (8,2). Kodėl prisiminiau šitą alų? Ne tik dėl medaus. Štai sudėtis:

Vanduo, miežių salyklas, miežiai, gliukozės sirupas, cukrus, natūralus medus (1%), natūralios kvapiosios medžiagos, apyniai.

Spėkite ar tai Kalnapilio ar Tauro alaus sudėtis? Atspėjote.

Kalnapinis pasimokė iš kritikos Taurui dėl laipsnių ir padarė 5 stiprumo? Iš tiesų, idėja gera, bet skonis nepavyko. Jaučiasi, kad Tauro alaus skonis daug labiau subalansuotas nei Kalnapilio. Nepakanka į alų įdėti medaus.

Ir kodėl pavadinimas ne Medaus? Kaštonų, Medaus, ...? Kas laukia? Gilių spalvos alus?  :)

Šis alus daug prastesnis už Kaštonų. Šis alus šiaip nelabai pavykęs Kalnapilio eksperimentas.

Alfa

Labai smagu atsigerti karštą dieną. Pasimėgavimui to mažoka. Ačiū Ramūnui ir Margaritai