Cookie Consent by TermsFeed

Blogas

Jacobsen Saaz Blonde

 

Jacobsen Saaz Blonde

 

Ogo koks didelis butelis - 0,75 l. Tai taip pat pirmasis daniško alaus kategorijoje. Gražus butelis, atrodo daugiau senoviškai nei solidžiai. Ant etiketės yra Carlsberg logo. Na skonis labai vidutiniškas, bet stiprumas - tikrai ne :) 7,1%. Kažkaip man labiausiai patinka silpni alūs, nes tokio alaus galima išgerti daug ir neprisigerti. Ačiū Raimondai.

Vertinimas: 4/10

Krepšinio finalas (mažasis)

Visas krepšinio varžybas žiūrėjom kabake. Visas tam pačiam, nes po kiekvienų  rungtynių rezervuodavom staliuką kitam kartui. Visą savaitę man primindinėjo, kad nerezervuočiau sekmadieniui, nes žiūrėsime Brodvėjui prie didelio stalo per patį centrą. Gerai. Vakar nerezervavome nieko, o šiandien man po trujų paskambina ir sako, kad jos draugė, kuri organizavo staliuką susirgo ir jokio kašio žiūrėjimo nebus. Fak. Tai ji net nebuvo jo rezervavusi? Dabar ant ledo likau aš ir dar draugeliai, su kuriais tariausi žiūrėti.

Jo jo, tiesiog reikia pasidaryti išvadas ir kitą kartą taip nesielgti. Jei jau su draugais žiūri - tai ir žiūrėk toliau tvarkingai. 

Medis medis medis

Nepatikėsite, bet šiandien prabudau 7 ryto ir labai užsiparinau - giedras dangus ir švietė saulė. Kodėl vakar taip nebuvo? :)  Pasiparinau iki pusės 10 ir pradėjau skambučių maratoną. Pavyko susiorganizuoti draugus (ačiū labai jiems) ir mašiną. Taigi, suvežėme likusią medieną į sklypą. Dabar viskas gražiai sudėliota, uždengta. Jei orai nepaves - po savaitėlės planuoju pradėti karkasą. Akmuo nuo širdies  :)

Kaimynystė

Pro mano sklypą beveik nevažiuoja mašinos. Tik į vieną. Ten stato namą. Aš vis nueidavau pažiūrėti. Ketvirtadienį pakalbėjau su ten dirbančiu vyru. Pasirodo jis nuperka sklypą, pastato namą, sutvarko ir parduoda. Sakė kalbina priešais dar vieną sklypą, bet nesusikalba, nes šeimininkai neišsipagirioja. Dar sužinojau, kad jis jau nupirko sklypą šalia manęs ir kai baigs dabartinė namą, statys ten. Na kuo daugiau gyvenamų namų bus šalia, tuo daugiau tvarkos. Labai puiku.

Himnas

Ar pastebėjote, kad Lietuvos rinktinėje niekas negieda himno? Visi suspaudę lūpas stovi. Tas pats su treneriais. Anksčiau vienintelis Krapikas giedodavo. Dabar žiūriu Vokietija - Slovėnija rungtynes. Prieš jas grojo himnus. Pastebėjau, kad pas slovėnus netyli Jaka Lakovic, o pas vokiečius Dirk Nowitzki ir dar bando kažką Jan Hendrik Jagla. Keista ane?

Medieną vežame toliau

Šiandien iš namų išėjau prieš 7. Susirinkau draugelius ir 8 susitikome Salinnkuose su mašina. Vežėm medieną iš ten, kur ją palikome į ten, kur ji turėjo patekti. Per valandą sugebėjome pakrauti, atvežti ir iškrauti apie 25%. Po to prasidėjo lietus. Laukėme porą valandų, bet angus nesikeitė. Nu nesiseka su ja, bet ką dabar padaryti? Dabar jau saulė šviečia, bet karkartėmis vėl nulyja. Teks talką daryti dar kart. Taigi, namo statybos nėra labai paprastas net realiai nepradėjus to  :)

Įmonės pavadinimas

Pakankamai sudėtingas žingsnis - sugalvoti įmonės pavadinimą. Šis pavadinimas įmonę lydės visur, prie jo bus pririštas logotipas, gal net įmonės pozicionavimas. Tai kaip gi išsirinkti pavadinimą? Siūlau pakankamai paprastą, bet tuo pačiu veiksmingą procedūrą, kurios pagrindiniai principai yra:

  • Kuo daugiau žmonių dalyvaus - tuo geriau
  • Žmonės turi laikytis tam tikrų taisyklių (jos bus žemiau)
  • Visi dalyviai turi būti arba suinteresuoti geru įmonės pavadinimu, arba žinoti kas tai tiokio, arba turėti savo įmonę (ne konkurencingą jūsiškei)

Veiksmų seka turi būti tokia:

  1. Kiekvienas dalyvis surašo visus jam į galvą šaunančius pavadinimus. Tai gali būti tinkma, nelabai tinkami ir net visai netinkami pavadinimai.
  2. Visi pavadinimai sukeliami į bendrą sąrašą.
  3. Kiekvienas iš sąrašo išrenka po 3-5, kurie jo manymu labiausiai tiktų.
  4. Gauname bendrą sąrašą. Šią procedūrą kartojame, kol sąraše lieka nebedaug pavadinimų. Tarkim apie 5. Gali būti daugiau - nuo to nieko baisaus neatsitiks, tačiau prailgės paskutinis punktas.
  5. Diskusijų būdu kiekvienas argumentuoja likusius pavadinimus. Turi būti apžvelgta kuo daugiau minusų ir pliusų. Štai šiam žingsnyje turėtų likti vienintelis pavadinimas. Jei apsistojama tieks keliais pavadinimais, galima įtraukti daugiau žmonių ir išklausyti jų nuomonės.

Dar keletas patarimų, kuriais vadovaujantis reiktų rinkti geriausius pavadinimus. Žinoma, kad čia ne galutinis sąrašas ir aš kažką jame praleisiu, bet jis tikrai turėtų padėti:

  • Pavadinimo įsimenamumas. Įmonės pavadinimas turėtų būti nesunkiai įsimenamas. Tai galima patikrinti po 4 punkto likusį sąrašą duodant nepažįstamiems ir nieko neįtariantiems žmonėms, o vėliau paklausus ką atsimena iš to sąrašo. Tiesa, nepamirškite keisti pavadinimų eilės tvarkos, nes tai irgi daro poveikį :)
  • Pavadinimo skambėjimas. Iš tiesų pakankamai svarbu, kad įmonės pavadinimas skambėtų. Atsiliepdami telefonu pasakysite įmonės pavadinimą. Ar jį tikrai išgirs ir supras aiškiai? Visai neseniai telefonu man sako: „Jums skambina iš įmonės Pekta“. Užrašius problemų nėra, bet kai taria telefonu... Kol man paraidžiui nepadiktavo, aš nesugebėjau aiškiai suprasti. Matyt dėl per didelio duslių priebalsių skaičiaus? Ar jums svarbu kaip pavadinima ištars užsienietis?
  • Pavadinimo ilgumas. Geriausia, kai pavadinimas nėra ilgas ir yra iš vieno žodžio. Tačiau tokį pavadinimą labai sunku sugalvoti. Kelių žodžių pavadinimai skamba originaliau, tačiau jie yra ilgi, juos sunku padiktuoti, juos reikia trumpinti. Sugalvoti pavadinimą iš trijų žodžių ir po to jį trumpinti pirmų raidžių kratiniu dažniausia nėra geras sprendimas. Dirbau įmonėje Media Benz Telekomunikacijos. Skamba egzotiškai ar keistai užsienietiškai (steigėjai lietuviai), bet jį ištarti: „Media Benz Telekomunikacijos klauso“. Fak kaip būdavo sunku. Tada visi pradėjo trumpinti „MBT klauso“. Taip buvo kurkas geriau, bet niekas nesuprasdavo kas tos raidės, ką jos reiškia. Pažįstamiems tekdavo kartoti po 10 kartų, kol jie įsimindavo magišką raidžių kratinį MBT.
  • Pavadinimo raidės. Labai puiku, jei jūsų pavadinimas susideda iš lotyniškų raidžių. T.y. nėra lietuviškų nosinių, paukščiukų ir pan. Paukščiukai trukdo gyventi.
  • Internetinis adresas. Pasitinkrinkite ar jūsų įmonės pavadinimas nėra užimtas. Jei įmonė vadinsis „Kitoks“, tai jūsų internetinė svetainė turėtų būti pasiekiama adresu www.kitoks.lt.
  • Pavadinimo reikšmė. Nepamirškite, kad jūsų pavadinimas turi reikšmę. Negalite pavadinti įmonės „Kastuvas“, jei planuojate prekiauti vaistais. Būtų dar keisčiau jei prekiaudami vaistai spasivadintumėte „vėžiukas“, „kosulys“, „paskutinė kelionė“... Iš tiesų pavadinimas turėtų turėti prasmę. Tada jis lengviau įsimenamas. Jei planuojate vieną veiklos kryptį - pasivadinkite „Piliulė“ (prisiminus prekybą vaistais), jei turėsite kelias veiklas - geriau pasirinkite netokias ryškias asocijacijas keliantį pavadinimą.

Medienos atsivežimas

Vakar turėjo atvežti medieną. Iš pradžių planavau surinkti talką ir ją išsikrauti. Po to pagalvojome, kad geriau pabandyti susirasti kraną ir tegu jis iškrauna viską. Sumokėsi, bet nereiks iki vidurnakčio krauti. Plius medieną turėjo atvežti surištą, perdėtą. Taip ir padarėm. Susiradom kraną už 200 Lt, jei užtruks ilgiau nei 2 valandas - 250 Lt. Medieną turėjo atvežti 18:00. Pasiėmiau Aurį ir Savi, kad būtų linksmiau ir, jei ką, padėtų. Dar turėjo atvažiuoti Westas su Egle ir Raimonda. Jie pasikepti dešrų ir šiaip.

Taigi, viskas sutarta. Atvažiavom į vietą anksčiau, apie 17:20. Pasiskambinau iškart tam, kuris vežė medieną. Pasirodo jam ratą nuleido ir jis jį dabar keičia. Po to sužinojau, kad tik 17:00 išvažiavo iš lentpjūvės (Jonavoje). Vėluos. Sako valanda tirkai vėluosiu. Skambinu kranininkui, triuosi, kad 19:00. Pusė septynių skambinu vežėjui - kątik susitaisė ratą, po pusantros valandos bus. Skambinu kranininkui, jis nebenori laukti, pažadu, kad sumokėsiu daugiau, bet tegu palaukia. Su sąlyga, kad ne ilgiau kaip iki 20:00. Be 10 aštuonios skambinu vežėjui, ji jau Vilniuje, važiuoja. Skambinu kranininkui, kad važiuotų. 20:20 atvažiavo mediena, bet mašina neįsuka įsodų keliuką. Aš jo klausiau koks bus ilgis - jis sakė 8 m. Pasirodo tik priekava 8 m, dar pati mašina kokių 5 ir iš viso gauname virš 13 m. Na normalu, kad neįsisuka. PRasideda skambinėjimai ir galvojimas ką daryti. Patys vežėjai paėjo toliau į priekį ir rado pievutę. Šalia yra sklypai, o ten valstybinė žemė. Einu tartis su vienu iš kaimynų, kad šalia iškrausiu ir jis jei kažką pamatys - skambintų man. Susitariu. Mediena visa iškraunama apie 400 m. nuo mano sklypo.  Kranininkui 300 Lt, vežėjui 500 Lt. Visi važiuoja namo.

Šiandien prabudau šeštą ryto, nes pagalvojau, kad per tas parkes pamiršau uždengti medieną plėvele. Na ką, kėliausi ir 7 su lėkėm uždengti. Aišku, kad viršus drėgnas nuo rasos, bet ko gero geriau uždengti tokią, nei palikti po lietum. O ar lis, Lietuvoje niekas nežino.

Paguoda tokia, kad tai ko gero paskutinis toks didelis medžiagų vežimas. Visa kita galima bus atsivežti paprasčiau ir mažesnėmis transporto priemonėmis. O medieną kažkaip reiks per savaitgalė susivežti ten, kur jai ir vieta. 

Krepšinis

Na ką, neturėjome pralaimėjimų, o dabar kiekvienas pralaimėjimas - bilietas namo?  :)

Jasikevičius labai didelė žvaigždė, apie jį rašo visi ir visur. Dar juokingiau, kai tai daro begalviai žurnalistai: čia nuoroda į straipsnį 

Jei jau rašai, tai pasidomėk kaip žmogus atrodo. 

Sausas betonas

Skambina vakar per pietus man darbininkai ir sako:

- Na va, pamatus užliejom jau. Viskas. Bet labai jau sausas betonas.

- Kaip sausas? Kodėl? Tai ką su juo reiks daryti? Laistyti?

- Taip, reikia laistyti?

- O tau jųs laistysite ar man reiks?

- Na matai, kai darbus baigi, reikai laistyti  :)

Tik tada supratau apie ką jie. Labai ja unesupratingas esu. Na reiks nuvežti bonkę :) 

Lysholmes Spesialol

 

Lysholmes Spesialol

 

Alus, kurio skonis skiriasi iš kitų Norvegiškų alaus rūšių. Kažkoks aiškiai jaučiamas prieskonis, tik sunku suprasti koks. Alus su prieskoniais reikalaujap akartotino ragavimo, norint jį įvertinti. Nevertinsiu :))

Akcija - atrakcija

Gerbiamieji,

žinau, kad paskaitinėja šitą blogą mano normaliai pažįstami (ne tik nepažįstami), todėl kreipiuosi visų pirma į jus: ketvirtadienį bus talka. Močnai reikia chebros, kad greitai iškrauti atvežtą medieną :)

Taigi, darbas jūsų - alus ir užkanda mūsų :)

Dabar jau yra 4 žmonės, tai dar tiek laisvų vietų yra. Gali registruotis ir nepažįstami :) Tą vakarą kašio Lietuva nežais.

Sms

Priminsiu, kad aš parašiau postą apie sms pažintis, ir po to buvo beproto daug komentarų. Tada padariau taip ir... Teko palaukti. Jau du sms atsiuntė!  :) Bet tai juokinga man labai labai  :)))

Primenu, kad kai žmonės prisiųs man daug pinigų, už juos statysiu alaus  :) sms pažintys

Arendals Pilsner

 

Arendals Pilsner

 

Norvegijos, kaip jūrininkų krašto alus. Nežinau ar čia tik noras alų iškišti ar jis tikrai yra su tuo siejamas ir jį, tarkim, geriau jūreiviai su kapitonais :) O skonis... ką skonis? Tiesiog alus :)

Vertinimas: 4/10