Cookie Consent by TermsFeed

Blogas

Barų istorijos #2

Vakar lankiausi bare, kuris pakankamai žinomas tarp alaus geekų. Nespėkite ką ten daro, nes parašysiu pats

Kodėl V?

V pasidarė toks kodėlčius, kad miegodamas pietų miego per miegą klausinėja "Kodėl?"

Alus kuris liūdina

Visada sakau apie bravorus - mažas nereiškia kokybės. Gali būti labai gerai, gali būti labai blogai.

Kai kada nutinka istorijos, kuriomis norisi pasidalinti.

Vaikų pėdų kreivumas

Mano mama priminė istoriją su M, kai atkreipė dėmesį, jog V kojos kreivos.

Taip jau yra, kad visiškai normalu ir niekas nieko nedarys iki 5 metų su pėdų išlinkimu į vidų ar išorę. Tėvams baisu ir tai absoliučiai normalu.

Alaus someljė Vidmantas Čičelis: lietuviai atranda alaus ir maisto derinimo malonumą 

Koks alus geriausiai dera su kepta duona? Šis klausimas nuskamba beveik kiekvienoje „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmanto Čičelio rengiamoje alaus degustacijoje. Nors pats alaus ekspertas linkęs paieškoti ir išbandyti neįprastų derinių su alumi – nuo sušių iki keptų vabzdžių, – jo teigimu, tradicinė mūsų šalies virtuvė taip pat atveria daugybę neišnaudotų galimybių skonio eksperimentams.

TV serialai, kuriuos žiūriu (žiūrėjau). 21 dalis

10 serialų, kurie vidutiniai. Dalį galima žiūrėti, dalies galima ir nežiūrėti. Tiesiog taip jau su serialais yra, kad jie pasirodo bangomis. Labiausiai nuvylė „House of Cards“, o taip laukiau. Nudžiugino gerumo neprarandantis „Veep“, kuriam ir atitenka šio dešimtuko laurai. Daug naujų vidutiniškų serialų.

Daugiau negu keturis tūkstančius alaus rūšių išbandęs someljė: alų reikia ragauti, o ne gerti

Alų Lietuvoje ragauja daugelis, bet tik keli žmonės šio gėrimo ragavimu bei derinimu su maistu užsiima profesionaliai. Tokiems žmonėms atsiveria ištisas alaus skonių pasaulis. Krienai, rauginti agurkai, burokėliai  – tai tik keletas alaus skonių, kuriuos yra tekę patirti Jungtinėje Karalystėje alaus someljė kursus „Beer Academy“ baigusiam Vidmantui Čičeliui.

Dabartinis „Vilkmergės“ alaus daryklos someljė V.Čičelis užtikrintai sako: daugelio lietuvių požiūris į alų yra neteisingas, ir jis pasiryžęs jį po truputį keisti. Alus, anot someljė, turi būti ne geriamas, o ragaujamas, o alaus mėgėju save turėtų laikyti ne tas, kuris keliskart per savaitę išgeria kelis butelius pigaus alaus, o tas, kuris ragauja įdomių skonių alų ir stengiasi pažinti turtingą alaus pasaulį. 

15min su V.Čičeliu kalbėjosi apie alaus kultūrą Lietuvoje, tendencijas pasaulyje ir tai, kokias klaidas lietuviai daro gerdami alų. 

TV serialai, kuriuos žiūriu (žiūrėjau). Top 10. #2

Tiems, kurie nori tik puikių serialų - šis topas tokiems. Per paskutinių 10 mini apžvalgų geriausius sudėsiu į vieną vietą. Jei kažkurio dar nematėte - einate žiūrėti. Jei norite daugiau gerų - skaitykite visas apžvalgas ir žymėkitės, nes tikrai ne visi labai geri serialai čia pateko. Eilės tvarka atsitiktinė.

Mažas alaus festivalis Kaune

Gailėkitės neapsilankę ir laukite kitų metų renginio. Ačiū visiems pradedant bravorais ir baigiant kiekvienu atėjusiu. Mes visi jėga ir mes padarysime alaus pasaulį kultūringu!

M ir televizorius

M žiūri teliką ir atsitraukti negali. Paprašiau išjungti ir paleidau Dainos teatro dainą „Išjunk televizorių“. Ji išklausė ir net su šypsena. Žiūriu dingo mano telefonas. Girdžiu jos kambaryje dainuoja Telebimbam „Labai geras daiktas yra televizorius...“

V ir kiaulės aplink

V pasakoja mašinoje:

- Aš - Džordžas, sesė - pepapig, tėtis - kiaulė, mama - kiaulė...

V auga didelis

V pasakoja kas yra didelis.
- O V didelis?
- Auga
- Tai greit jau būsi didelis..
- Barzda augs
- O kam tau barzda?
- Tėtis turi. Reikia.

Alaus ir desertų derinimas

Daug kalbama apie gėrimų ir maisto derinimą. Nors daugeliui vynas ir sūris atrodo natūrali pora, alus ir maistas - vis dar mistika. Ką jau kalbėti apie alaus ir deserto derinimą. Keletas mano patarimų, kurie tikrai padės pajusti daugiau malonumo.

Interviu „Lamų slėniui“

Ko gero, joks netikėtas skonis negalėtų nustebinti „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmanto Čičelio. Jam yra tekę ragauti agurkų, krienų, pušų spyglių, mangų ir aitriųjų paprikų alaus, tad skonio eksperimentai – neatsiejama jo gyvenimo dalis. Kaip ir noras kuo plačiau skleisti alaus kultūrą Lietuvoje ir griauti sustabarėjusius mitus.