
Naujas Horn produktas. Iš principo skonis žiauriai nesiskiria nuo Horn Dry, tik mažesni buteliukai. Apipavidalinimas superinis. Parašyta kas pardavėjas, o kas gamintojas - ne. Todėl net nežinau ar teisinga čia jį dėti prie lietuviško alaus ar ne :)
Naujas Horn produktas. Iš principo skonis žiauriai nesiskiria nuo Horn Dry, tik mažesni buteliukai. Apipavidalinimas superinis. Parašyta kas pardavėjas, o kas gamintojas - ne. Todėl net nežinau ar teisinga čia jį dėti prie lietuviško alaus ar ne :)
Kažkaip (neklauskite taip) gavosi, kad nupjovėme gegnes lygiai su siena. Na iš tiesų taip ir turi būti, tačiau tik iš priekio. Juokingiausia tai, kad nupjovėm tik vienoje iš keturių dalių, o būtent tik joje ir nereikėjo pjauti :)
Taip jau yra, kad statybose klaidų išvengti labai sunku. Blogiausia, kad ta siena labai šlapo, kai lietus lydavo. Gerai, kad mediniame name nelabai sudėtinga jas ištaisyti. Teko gegnes prailginti prie senųjų prisukant dar po gabalą :) Iš tiesų, kiek klausinėjau, sako pakanka palikti 20 cm iškištas.
Labai prastas pigus (kokybės prasme) alus. Suprantu, kad Pilsner lyg ir savaime reiškia pigesnę alaus kainą, bet... Nepirkite :)
Bekalant savo namą jau pastebėjau kelis dalykus, kurie gali praversti kitiems. Aišku, kad tai tik pirmą kartą kalantiems gali praversti, bet... Iš tiesų kalimas dailylentėmis visai smagus užsiėmimas.
Išsilyginęs sieną, pradėjau kalti nuo antros dailylentės. Pirmos nekaliau, nes pirmiausia reikia prikalti skardą vandens nutekėjimui, o tada ant viršaus užkalti dailylentę. Kadangi skardos neturiu dar - pradėjau nuo antros. Dailylentės yra kreivos, todėl geriausia įsitempti žilką ar virvutę (ji turi gerai įsitempti) ir pagal ją išsilyginti pirmą kalamą dailylentę.
Dailylentės būną su puse špunto ir su pilnu. Jei su pilnu, tai jos tvarkingai susileidžia, o jei pusę, tai tiesiog ant viršaus užleidus prikalama. Pilnas špuntas gerai tuo, kad dirbama beveik be atliekų. Nereikia taikyti, kad sujungimas būtų ant makarono. Jos puikiai susileidžia ir laiko viena kitą. Tiesa, per stipriai nereikia sukalti jų, nes turi būti vietos „vaikščiojimui“.
Nepamirškite, kad ant langų ir durų reikia užleisti. Patarčiau bent 6 cm. Aš užleidžiu dar daugiau, nes nusipjauti po to tikrai paprasčiau nei suktis kai bus per mažai.
Dar vienas dalykas - nesugalvokite kalti dailylenčių grioveliu į viršų, nes jame kaupsis vanduo :)
Dabar mano namas jau atrodo taip:
Turiu įtarimą, kad čia ne kažkks naujas alus, o tiesiog kitas alus su kitomis etiketėmis. Užsakovas Maxima :)
Dabar panašau alaus yra ne mažai, o savo laiku tai buvo kažkas tokio... Man labai patikdavo šis alus skardinėse, nes skonis buvo kiek kitoks ir labai gardžiai troškulį malšindavo.
Dar kai darė pamatus, nustumdė žemes. Toje vietoje kaupiasi vanduo (lietaus) ir yra bala. Dabar ten gyvena buožgalviai, o kartai atskrenda ir antys:
Manęs jau klausia kartais - tu ką, negeri alaus visai? Ne, alų aš geriu, tačiau aprašymus dažniausiai sukeliu atbuline data ir jų nesimato kaip naujų. Šiandien sudėjau, nes nustebau radęs vienu metu tiek nebogo alaus. Taigi, ką domina alus, žiūrėkite tam skirtoje temoje, nes dažnai prie naujų nerasite.
Horn Dry butelis, alus kitas. Man skonis labai priminė Horn Dry, jis tikrai nėra blogas, bet ir girti labai negaliu. Naujai atrodo, o skoniu naujo nėra.
Naujai atsiradęs labai vykęs alus. Lengvas, paprastas ir, svarbiausia, skanus alus.
Mano pastarojo laiko silpnybė- weissbier alus. Na nėra Lietuviško tokio alaus. Turime Baltą, turime dar visokio, bet skonis ne tas. Buvo akcija tai nusipirkau paragauti. Vietoj beveik 5 Lt mokėjau pusketvirto lito. Brangus, bet tikrai gardus alus :) Tiesa, pas mus skardinėse.
Nežinau kaip kitiems, bet mane darbe žiauriai nervina darbo susirinkimai. Ne todėl, kad jie susirinkimai, o todėl, kad:
Aš nesu nusiteikęs prieš susirinkimus, tačiau turiu savo gyvenimą be darbo ir turiu savo planų. Ar taip čia visur normalu?
Jaučiuosi kaip sapnuodamas - Lietuvos rytas pasiėmė Sireiką į trenerius.