Šiek tiek apie savo alų
Foto: cursedthing
Alų virti gali visi. Čia taip galima perfrazuoti Gusto. Kai žmonės sužino, kad verdu alų, pradeda galvoti, kad esu super duper alaus ekspertas. Iki alaus žinovo man labai toli, o ir neturiu tikslo juo tapti.
Man patinka alus. Kai tik baigiau „reklamos užkerėtas“ etapą, alų pradėjau gerti įvairų. Nesvarbu kada tai buvo, visiems, kuriems tikrai patinka alus, toks etapas turi pasibaigti. Noras paragauti vis kitokio alaus, noras palyginti skirtingas rūšis turi būti aukščiau. Tik ragaudami skirtingą alų galite susidaryti nuomonę apie jį. Nereikia tikėti čempionatų medaliais, reikia alų mėgti tokį, koks patinka jums. Gerdami vienos rūšies alų, save apgaudinėjate.
Neseniai vienas draugelis, bręstantis aludaris, pasakė: „žmonės slidinėja, skraido, tai gal man alų virti reikia?“. Jis dar neverda, bet vieną dieną ims ir pradės (ane?). Alaus virimas nėra mistika, nėra stebuklas. Išsivirti sau alaus nereikia daug vietos. Reikia viryklės, puodų ir tam tikros įrangos, kurią nesudėtingai galima įsigyti ar pasigaminti ir laiko. Po truputį ateina praktika ir jau žinote nuo ko pradėti, kuo baigti, ką kitą kartą darysite kitaip. Niekada toks pats, visada kitoks alus. Ne visada tobulas, bet visada savo.
Nuo ko pradėti? Tiesiog paskaitinėkite turėdami laiko. Po to viskas savaime. Daug informacijos yra čia: atvirasalus.lt, alaus.info, žemiau esančiuose video, įsigyti beveiks visko galite savasalus.lt:
Karolis
va tau ir didysis Penktadienis :)