22.3.8.1. izomerizuotas apynių ekstraktas – apynių ekstraktas, kurio beveik visos alfa rūgštys yra izomerizuotos;
22.3.8.2. izomerizuoti apynių milteliai – apynių milteliai, kurių beveik visos alfa rūgštys yra izomerizuotos;
Virgis
2015-09-24 11:36
Tai vis tik galima sutarti, kad abu nežinome, ką jie naudoja, o kalboms apie miltelius pagrindas yra :)
nuo
2015-09-24 11:35
Lygiai kaip galima naudoti 10% (kitose šalyse 20%) cukraus. Tai galima dėti dažiklių, cukraus mielių ir kažkas gausis. Tai ką parašei tai naudojama (jei naudojama) kaip kvapo korekcija. T.y. aromatiniai ekstraktai tik labai nedaug koreguoja kvapą. Jei būtum kada ragavęs ir bandęs kaip keičia - suprastum, kad tik jais kvapo nesukursi. Plius jų yra taip pat tokių, kur be jokių chemijų išgaunami. T.y. jie yra tų pačių apynių produktas, bet visiškai natūralus. Dėl naudojimo-nenaudojimo sunku įtikinti, kai žmogus randa kažką, kas yra. Chemijos yra prikurta labai daug visokios, bet nereiškia kad ją kažkas naudoja. Net nedidelis skandalas su ja ir bravoras gali net užsidaryti. Nemanau, kad LT naudoja nenatūralius ekstraktus, o natūralius yra brangu
GiN
2015-09-24 11:31
Matau kai kurie nesuprato esmės. Kalba eina ne apie tai, kad panaudojamos kažkokios medžiagos miltelių pavidale, pvz. apyniai. Kalba eina apie mitą, kad didieji daro alų paimdami miltelius, praskiesdami vandeniu ir tai jau neva gaunasi alus. Taip nėra. Čia panašiai, kaip sakyti, kad virėjas padarė troškinį iš miltelių, nes naudojo ne cielas paprikas, o jų miltelius :)
Virgis
2015-09-24 11:29
Ekstraktų gamybos būdų yra ne vienas (thank you Google): http://www.truebeer.com/Hop-Extract-Use-... manau cheminiai būdai leidžia sumažinti savikaina ir tai nebėra labai brangus produktas.
Virgis
2015-09-24 11:25
Carlsberg savo puslapyje rašo, kad gamina alų naudodamas "Carlsberg Aroma Hop Extract" Nematau, kodėl dukrelės nenaudotų tų pačių metodų.
nuo
2015-09-24 11:15
Meluoja manau.Galbūt galima ekstraktą gauti kažkaip ir kitaip, bet įprastai niekas tokių nenaudoja, jei bent kiek ilgiau nori pardavinėti alų. Yra kas naudoja be jokių papildomų priedų apynių ekstraktą, bet dėl apynio savybių negali ekstrakto gauti paprastai. Todėl jo kaina didelė. Tai kuris pelno siekiantis subjektas naudos brangesnes medžiagas jei gali naudoti pigesnes neprarandant kokybės? Apynių produktais ir presuotus apynius vadina, bet čia jau mitai.
:)) ekstraktas yra natūraliai išgaunamas šaldymo būdu. Kadangi labai brangios technologijos tai ekstaktas yra patogu, bet labai brangu ir didiesiems tikrai neapsimoka. Todėl jie jo nenaudoja. Tačiau ekstraktas nėra blogai. Granules naudoja tikrai, kaip ir visi mažiukai, nes jos tiesiog patogiau ir niekuo ne blogiau už spurgus
Virgis
Tai gali 100 proc. patvirtinti, kad didieji NEverda alaus iš miltelių ?
nuo
Kas gali paneigti, kad po tavo kaimyno lova yra pripučiama moteris?
Virgis
Ne visi. Ledai, pigus pienas ir tt. yra iš miltelių. Kas gali paneigti, kad pigus alus nėra iš miltelių ?
nuo
Nu tai yra pieno milteliai tai visi pieną iš jų daro? :) Yra ir daugiau miltelių. Beveik visas sausas medžiagas galima paversti milteliais
Virgis
milteliai yra. Ar verda didieji iš jų alų, nepasakysiu, bet "minčių kyla įvairių"
nuo
ir...?
Virgis
https://www.e-tar.lt/rs/actualedition/TA...
22.3.8. izomerizuoti apynių produktai:
22.3.8.1. izomerizuotas apynių ekstraktas – apynių ekstraktas, kurio beveik visos alfa rūgštys yra izomerizuotos;
22.3.8.2. izomerizuoti apynių milteliai – apynių milteliai, kurių beveik visos alfa rūgštys yra izomerizuotos;
Virgis
Tai vis tik galima sutarti, kad abu nežinome, ką jie naudoja, o kalboms apie miltelius pagrindas yra :)
nuo
Lygiai kaip galima naudoti 10% (kitose šalyse 20%) cukraus. Tai galima dėti dažiklių, cukraus mielių ir kažkas gausis. Tai ką parašei tai naudojama (jei naudojama) kaip kvapo korekcija. T.y. aromatiniai ekstraktai tik labai nedaug koreguoja kvapą. Jei būtum kada ragavęs ir bandęs kaip keičia - suprastum, kad tik jais kvapo nesukursi. Plius jų yra taip pat tokių, kur be jokių chemijų išgaunami. T.y. jie yra tų pačių apynių produktas, bet visiškai natūralus. Dėl naudojimo-nenaudojimo sunku įtikinti, kai žmogus randa kažką, kas yra. Chemijos yra prikurta labai daug visokios, bet nereiškia kad ją kažkas naudoja. Net nedidelis skandalas su ja ir bravoras gali net užsidaryti. Nemanau, kad LT naudoja nenatūralius ekstraktus, o natūralius yra brangu
GiN
Matau kai kurie nesuprato esmės. Kalba eina ne apie tai, kad panaudojamos kažkokios medžiagos miltelių pavidale, pvz. apyniai. Kalba eina apie mitą, kad didieji daro alų paimdami miltelius, praskiesdami vandeniu ir tai jau neva gaunasi alus. Taip nėra. Čia panašiai, kaip sakyti, kad virėjas padarė troškinį iš miltelių, nes naudojo ne cielas paprikas, o jų miltelius :)
Virgis
Ekstraktų gamybos būdų yra ne vienas (thank you Google): http://www.truebeer.com/Hop-Extract-Use-... manau cheminiai būdai leidžia sumažinti savikaina ir tai nebėra labai brangus produktas.
Virgis
Carlsberg savo puslapyje rašo, kad gamina alų naudodamas "Carlsberg Aroma Hop Extract" Nematau, kodėl dukrelės nenaudotų tų pačių metodų.
nuo
Meluoja manau.Galbūt galima ekstraktą gauti kažkaip ir kitaip, bet įprastai niekas tokių nenaudoja, jei bent kiek ilgiau nori pardavinėti alų. Yra kas naudoja be jokių papildomų priedų apynių ekstraktą, bet dėl apynio savybių negali ekstrakto gauti paprastai. Todėl jo kaina didelė. Tai kuris pelno siekiantis subjektas naudos brangesnes medžiagas jei gali naudoti pigesnes neprarandant kokybės? Apynių produktais ir presuotus apynius vadina, bet čia jau mitai.
Virgis
Tai Butautų dvaras meluoja tada:
http://nevartok.lt/2-maisto-produktai/ga...
nuo
:)) ekstraktas yra natūraliai išgaunamas šaldymo būdu. Kadangi labai brangios technologijos tai ekstaktas yra patogu, bet labai brangu ir didiesiems tikrai neapsimoka. Todėl jie jo nenaudoja. Tačiau ekstraktas nėra blogai. Granules naudoja tikrai, kaip ir visi mažiukai, nes jos tiesiog patogiau ir niekuo ne blogiau už spurgus