Alaus pasaulyje salis nr1 yra JAV. Deja JAV yra toli, todel to vaisiais pasidziaugti mes negalime :(
valancius
2015-10-27 00:56
lietuva yra 19 vietoje pasaulyje pagal alaus suvartojimą per capita. daugiau alaus negu lietuviai geria pvz. estai, lenkai, suomiai, australai, panama, usa, bulgarija, belgija.
Andrius
2015-10-27 00:11
1. Lietuva yra alaus šalis, nes alų čia mėgsta
2. Lietuvoj negamina kažkokio tai išskirtinio alaus
Du vienas kitam neprieštaraujantys punktai
Paulius
2015-10-10 19:51
Jauniau buna , kad po operaciju kyla temperatura. Nieko tokio is tikruju man taip atrodo, nes ir pats turejau temperaturos keleta dienu, pats to nejauciau, bet daktarai sake.
Tai va man praejo jau pusantru metu kaip as esu po operacijos. Priekinio kryzminio raiscio tai isvis nejauciu, kad operacija daryta, koja sveikut sveikutele dirba pilna pajegumu, o vat kur daryta galine kryzmine operacija, tai koja dar biskuti atsilieka, jeigu noriu greitai begti tai jinai dar letesne uz desine, tas truputeli nervuoja, siaip reikia labai daug dirbti su fizioterapiautais , kad pilnai koja issilankstytu ir atsistatytu raumenys, as grizau i darba tai nenorejau jos varginti ir nebedariau pratymu tai jinai truputeli tinginiauja man. Siaip nieko neskauda viskas gerai labai patenkintas operacija. Dabar tik reikia psichologiskai nusiteikti daugiau dirbti ant koju ir grizti i sporta.
Patarimas Jums pries operacijas keliu : kuo daugiau dirbti stangineje ar lauke, stiprinkite raumenys koju , nes kuo stipresni jie bus tuo greiciau po operacijos atsigausit. Nes as labai greit atsigavau is pradejau vaikscioti palyginus su kitais tuo paciu metu tai as jau laksciau be ramentu o kiti dar vaikscioju su ramentais, nors man buvo abieju koju isakrto darytos operacijos o jiems tik priekinis kryzminis. Tad tikrai buvau labai patenkintas tuo.
Aš kaip kada pats nusperku
2015-10-06 16:27
kiek bandes vaistu nuo skausmo, šitas geriau veikia už juos visus. Kažkada stomatologė nurodė. Kai buvo ištines žandikaulis. Turiu problema pastoviai su vienu dantimi negyvu, jis sveikas nekiauras, bet kiekviena rudeni pirma kart pašalus kojas ji visad pakelia aukštyn ir prasideda uždegimas. Šitas vaistas veikia kaip reikiant, jokių šalutinių poveikių neastebėjau. Bet nereikia kamuotis kelias dienas, kol atslugsta patinimas.
nuo
2015-10-05 17:11
Facebooke visur skelbia 15 dieną
Pašalietis
2015-10-05 16:56
O kodėl gero alaus parduotuvės svetainėje nieko nerašo apie 15 dieną vykstančią degustaciją. Yra 14 dienos degustacija Vilniuje o 15 nieko nėra. Čia gal tik "saviems"?
grazvis
2015-10-04 18:21
labai skani sriuba o kraujinei vedarai dar skanesni
algis
2015-09-27 11:41
Kiek kainuoja 1m.kamino pamurinimas
scania
2015-09-25 15:45
Kai statybininkui sakai - pasidarysiu pats, tas ima stūgaut apie profus ir kokybę, o kai pats statybininkas atvažiuoja mašinos remontuot - ima tą patį „pasidarysiu pats“ kalbėt :D
GiN
2015-09-25 11:37
Pasisakysiu paskutinį kartą šia tema. Aludariai nedaro alaus "kaip gausis", todėl visiškai nesvarbu, kokiomis technologijomis jį daro. Jie nori gauti kažkokį rezultatą ir jo siekia bei pasiekia. Jei rezultatas jūsų netenkina, tai nereiškia, kad dėl to kalta technologija. Tiesiog tokio alaus jie parduoda daugiausiai, vadinasi kažkas perka, vadinasi apsimoka. Tegul daro jie iš ko nori, kad tik skanus būtų! :)
Pabaigai apie miltelius - teoriškai būtų įmanoma: paimi sausą sdalyklo ekstraktą, apynių miltelius, sausas mieles, va jums ir milteliai. Bet suprantantys technologiją supranta, kad vis tiek reikės virti, fermentuoti ir pan. Savikaina tokiu atveju 2-3 kartus didesnė gautųsi, tiesiog neapsimokėtų, ypač dideliems.
pz/dc
2015-09-25 09:01
Užtat mažieji aludariai savo apynius augina ir salyklui miežius mala, pasaka tiesiog, o jau neržaveikos bačkos pas juos tiesiog blizga :D
a
2015-09-25 08:48
Buvo toks alaus gamybos entuziasto blogas. Nepamenu tiksliai, prieš kelis metus skaičiau, jis išvyko Kinijon keliems mėnesiams ir sumąstė alaus vietoje pasidaryti. Tai jis gavo ar tai misos ar tai salyklo ekstrakto milteliais. Gamybos procedūra tokia pati, kaip darant iš skysto ekstrakto. Tai dar pridėjus apynių granulių ar miltelių ir turi - alų iš miltelių. Bet tai nėra, kad užpylei vandeniu ir alus - dar reik virti, fermentuoti, etc
Vidma Alutis
2015-09-24 14:13
eikit susimuškit...
nuo
2015-09-24 14:02
Negaliu už visas daryklas kalbėti, bet Lietuvos daryklos neverda
Marius
Alaus pasaulyje salis nr1 yra JAV. Deja JAV yra toli, todel to vaisiais pasidziaugti mes negalime :(
valancius
lietuva yra 19 vietoje pasaulyje pagal alaus suvartojimą per capita. daugiau alaus negu lietuviai geria pvz. estai, lenkai, suomiai, australai, panama, usa, bulgarija, belgija.
Andrius
1. Lietuva yra alaus šalis, nes alų čia mėgsta
2. Lietuvoj negamina kažkokio tai išskirtinio alaus
Du vienas kitam neprieštaraujantys punktai
Paulius
Jauniau buna , kad po operaciju kyla temperatura. Nieko tokio is tikruju man taip atrodo, nes ir pats turejau temperaturos keleta dienu, pats to nejauciau, bet daktarai sake.
Tai va man praejo jau pusantru metu kaip as esu po operacijos. Priekinio kryzminio raiscio tai isvis nejauciu, kad operacija daryta, koja sveikut sveikutele dirba pilna pajegumu, o vat kur daryta galine kryzmine operacija, tai koja dar biskuti atsilieka, jeigu noriu greitai begti tai jinai dar letesne uz desine, tas truputeli nervuoja, siaip reikia labai daug dirbti su fizioterapiautais , kad pilnai koja issilankstytu ir atsistatytu raumenys, as grizau i darba tai nenorejau jos varginti ir nebedariau pratymu tai jinai truputeli tinginiauja man. Siaip nieko neskauda viskas gerai labai patenkintas operacija. Dabar tik reikia psichologiskai nusiteikti daugiau dirbti ant koju ir grizti i sporta.
Patarimas Jums pries operacijas keliu : kuo daugiau dirbti stangineje ar lauke, stiprinkite raumenys koju , nes kuo stipresni jie bus tuo greiciau po operacijos atsigausit. Nes as labai greit atsigavau is pradejau vaikscioti palyginus su kitais tuo paciu metu tai as jau laksciau be ramentu o kiti dar vaikscioju su ramentais, nors man buvo abieju koju isakrto darytos operacijos o jiems tik priekinis kryzminis. Tad tikrai buvau labai patenkintas tuo.
Aš kaip kada pats nusperku
kiek bandes vaistu nuo skausmo, šitas geriau veikia už juos visus. Kažkada stomatologė nurodė. Kai buvo ištines žandikaulis. Turiu problema pastoviai su vienu dantimi negyvu, jis sveikas nekiauras, bet kiekviena rudeni pirma kart pašalus kojas ji visad pakelia aukštyn ir prasideda uždegimas. Šitas vaistas veikia kaip reikiant, jokių šalutinių poveikių neastebėjau. Bet nereikia kamuotis kelias dienas, kol atslugsta patinimas.
nuo
Facebooke visur skelbia 15 dieną
Pašalietis
O kodėl gero alaus parduotuvės svetainėje nieko nerašo apie 15 dieną vykstančią degustaciją. Yra 14 dienos degustacija Vilniuje o 15 nieko nėra. Čia gal tik "saviems"?
grazvis
labai skani sriuba o kraujinei vedarai dar skanesni
algis
Kiek kainuoja 1m.kamino pamurinimas
scania
Kai statybininkui sakai - pasidarysiu pats, tas ima stūgaut apie profus ir kokybę, o kai pats statybininkas atvažiuoja mašinos remontuot - ima tą patį „pasidarysiu pats“ kalbėt :D
GiN
Pasisakysiu paskutinį kartą šia tema. Aludariai nedaro alaus "kaip gausis", todėl visiškai nesvarbu, kokiomis technologijomis jį daro. Jie nori gauti kažkokį rezultatą ir jo siekia bei pasiekia. Jei rezultatas jūsų netenkina, tai nereiškia, kad dėl to kalta technologija. Tiesiog tokio alaus jie parduoda daugiausiai, vadinasi kažkas perka, vadinasi apsimoka. Tegul daro jie iš ko nori, kad tik skanus būtų! :)
Pabaigai apie miltelius - teoriškai būtų įmanoma: paimi sausą sdalyklo ekstraktą, apynių miltelius, sausas mieles, va jums ir milteliai. Bet suprantantys technologiją supranta, kad vis tiek reikės virti, fermentuoti ir pan. Savikaina tokiu atveju 2-3 kartus didesnė gautųsi, tiesiog neapsimokėtų, ypač dideliems.
pz/dc
Užtat mažieji aludariai savo apynius augina ir salyklui miežius mala, pasaka tiesiog, o jau neržaveikos bačkos pas juos tiesiog blizga :D
a
Buvo toks alaus gamybos entuziasto blogas. Nepamenu tiksliai, prieš kelis metus skaičiau, jis išvyko Kinijon keliems mėnesiams ir sumąstė alaus vietoje pasidaryti. Tai jis gavo ar tai misos ar tai salyklo ekstrakto milteliais. Gamybos procedūra tokia pati, kaip darant iš skysto ekstrakto. Tai dar pridėjus apynių granulių ar miltelių ir turi - alų iš miltelių. Bet tai nėra, kad užpylei vandeniu ir alus - dar reik virti, fermentuoti, etc
Vidma Alutis
eikit susimuškit...
nuo
Negaliu už visas daryklas kalbėti, bet Lietuvos daryklos neverda