Šiaip yra du Budweiser: amerikietiškasis ir čekiškasis. Dalis amerikietiškojo vadinama Bud dėl prekinio ženklo apribojimo, nes šie du bravorai nėra geriausi draugai.
von
2016-08-21 21:55
Cia USA budvaizeris, nelabai ipatinkas.. Angliskas budvaizeris visiskai kitokio skokio,daug malonesnio,angliskas pats skaniausias budvaizeris..gaila,kad LT jo nera.nors ieskojau,taciau nemates
nuo
2016-08-18 15:36
Nemačiau. Ačiū
Roke
2016-08-18 15:30
Neradau ar esi matęs serialą Gomorra - italų, tikrai vertas kam patinka kriminaliniai.
Marius
2016-08-10 21:52
Mirksi ready (varnele), geltonas trikampiukas ir spyna. Del to negaliu ijungti signalizacijos. Kaip tai sutvarkyti?
Nepalikit neapibrėžtinumų
2016-07-30 18:49
Iš Google archyvo pasižiūrėjau aną negudrų straipsnelį. Ten daug kas "žurnalistams suprantamai" parašyta (arba žurnalistų gal "pataisyta"), faktas. Sąvoka cukrus vietoj rauginamieji cukrai priduoda nesusipratimų visada.
Bet vis tiek mintis ne tokia, kokią kritikuojat (kad kritikuot reikėjo - pritariu 100 proc, bet tą darant supaprastinti reikalo irgi neverta). Nežinau tiksliai, ką ten norėta pasakyti ir kiek yra į tuos dalykus įsigilinta buvo. Bet parašysiu tiesiog tai, apie ką čia ne pro šalį žinoti būtų. Ilgiau išlaikomiems alums (arba tiesiog klasikiniais metodais brandinant) kiek kitaip verdamas mentalas (čia galima kalbėti ir apie salyklus ir temperatūrines pauzes), kad susidarytų pakankamai daug nedidelių dekstrinų. Tuos dekstrinus (rauginamuosius cukrus iš salyklo) mielės suvartoja per ilgą laiką (na, suvartoja ir diacetilą ir pan. junginius). Jei gamyba pagreitinta - kai tik DVK (to diacetilo ir pan. junginio) koncentracija sumažėja, tuoj galima ir brandinimą (išlaikymą) stambioj gamyboj nutraukti. Gal kam čia ne esminis skirtumas, bet šalyse, kur neretoriškai kalbama apie alaus vartojimo kultūrą, tai visada buvo ir bus aiškus kriterijus.
Nepalikit neapibrėžtinumų
2016-07-30 17:57
Kuo pasidomėti? Jei kažką ne taip supratau - prašom paaiškinti - ką. Jums lieka įspūdis, kad tame straipsnelyje teisingai parašėt, tik kažkas kažkuo nepasidomėjo (o jūs pasidomėjot)? Dalykus apie kuriuos bandot šnekėti studijuoti reikia, o ne pasidomėti.
Leo
2016-07-30 10:03
Prieš kelias dienas Kauno klinikose gydytojas Liudas Bazaras operavo kelio raiščius, susiuvo meniską, viskas buvo daroma kaip ir jums visiems, spinalinė narkozė, įyvaras ir pan, dabar aš jau namie, bet bėda tame, kad vakar diena man temperatūra pakilo iki 39°, dabar, ryte jaučiu,kad temperatūra,vis dar pakilusi, bet pagal savijautą tai jau nebedidelė. Buvau išėjęs suprakaitavęs į lauką, gal ten perpūtė? Nes kojoj jokio uždegimo nejaučiu, pūlių nėra, o ir gerklę truputį skauda, truputį sloguoju, bijau kad neguldytų atgal, paniškai nepernešu ligoninių.
kl
2016-07-29 18:11
liuks. Tik Oktoberfest nėra degustacinis renginys ar skirtas alaus kultūrai kelti šalyje, kur ta alaus gamybos ir vartojimo kultūra yra pakankamai gerame lygyje. Tai liaudies šventė, kurios neatsiejamas atributas yra gero alaus vartojimas (nes tie šeši, kur dalyvauja kitokio nepagamina). O suvartojimo skaičiai stulbinantys: vidutiniškai 1 L / 1 dalyviui
Peckelis
2016-07-29 14:56
Patiko
nuo
2016-07-29 13:42
ačiū
Carzyte
2016-07-29 13:21
tušė ;)
Sakiny su Žmogšala arba per daug ždžių arba trūksta :)
nuo
2016-07-28 15:19
Pasidomėkite prieš kaltindami kažkuo :)
Nerašykit, ko nesuprantat
2016-07-28 15:07
Ką norit pasakyti, sakydamas:
Gal smulkmena, bet reiktų žinoti, kad (s)cukrus išsiskyręs būna, o ne išsiskiriantis. Niekas ant salyklo mielių nepila.
Ne mielės "išskiria" cukrų, o temperatūrinių mentalo ruošimo operacijų metu tai padaro pačio salyklo fermentai. Salykle "cukrų" tėra apie tik apie pusę potencialiai galimo kiekio.
Mielės gi, kaip tik suvartoja "cukrus".
Rašykit kitus dalykus (tada mintys vertos dėmesio), technologijos klausimais nesat minimaliai kvalifikuotas.
Daalius
2016-07-19 18:34
Kai prieš pora metų ieškojau kas veš šiukšles, tai VSA buvo paskutinėje vietoje, dėl savo žvėriškų kainų. Gal dabar kainodara pasikeitė?
nuo
Šiaip yra du Budweiser: amerikietiškasis ir čekiškasis. Dalis amerikietiškojo vadinama Bud dėl prekinio ženklo apribojimo, nes šie du bravorai nėra geriausi draugai.
von
Cia USA budvaizeris, nelabai ipatinkas.. Angliskas budvaizeris visiskai kitokio skokio,daug malonesnio,angliskas pats skaniausias budvaizeris..gaila,kad LT jo nera.nors ieskojau,taciau nemates
nuo
Nemačiau. Ačiū
Roke
Neradau ar esi matęs serialą Gomorra - italų, tikrai vertas kam patinka kriminaliniai.
Marius
Mirksi ready (varnele), geltonas trikampiukas ir spyna. Del to negaliu ijungti signalizacijos. Kaip tai sutvarkyti?
Nepalikit neapibrėžtinumų
Iš Google archyvo pasižiūrėjau aną negudrų straipsnelį. Ten daug kas "žurnalistams suprantamai" parašyta (arba žurnalistų gal "pataisyta"), faktas. Sąvoka cukrus vietoj rauginamieji cukrai priduoda nesusipratimų visada.
Bet vis tiek mintis ne tokia, kokią kritikuojat (kad kritikuot reikėjo - pritariu 100 proc, bet tą darant supaprastinti reikalo irgi neverta). Nežinau tiksliai, ką ten norėta pasakyti ir kiek yra į tuos dalykus įsigilinta buvo. Bet parašysiu tiesiog tai, apie ką čia ne pro šalį žinoti būtų. Ilgiau išlaikomiems alums (arba tiesiog klasikiniais metodais brandinant) kiek kitaip verdamas mentalas (čia galima kalbėti ir apie salyklus ir temperatūrines pauzes), kad susidarytų pakankamai daug nedidelių dekstrinų. Tuos dekstrinus (rauginamuosius cukrus iš salyklo) mielės suvartoja per ilgą laiką (na, suvartoja ir diacetilą ir pan. junginius). Jei gamyba pagreitinta - kai tik DVK (to diacetilo ir pan. junginio) koncentracija sumažėja, tuoj galima ir brandinimą (išlaikymą) stambioj gamyboj nutraukti. Gal kam čia ne esminis skirtumas, bet šalyse, kur neretoriškai kalbama apie alaus vartojimo kultūrą, tai visada buvo ir bus aiškus kriterijus.
Nepalikit neapibrėžtinumų
Kuo pasidomėti? Jei kažką ne taip supratau - prašom paaiškinti - ką. Jums lieka įspūdis, kad tame straipsnelyje teisingai parašėt, tik kažkas kažkuo nepasidomėjo (o jūs pasidomėjot)? Dalykus apie kuriuos bandot šnekėti studijuoti reikia, o ne pasidomėti.
Leo
Prieš kelias dienas Kauno klinikose gydytojas Liudas Bazaras operavo kelio raiščius, susiuvo meniską, viskas buvo daroma kaip ir jums visiems, spinalinė narkozė, įyvaras ir pan, dabar aš jau namie, bet bėda tame, kad vakar diena man temperatūra pakilo iki 39°, dabar, ryte jaučiu,kad temperatūra,vis dar pakilusi, bet pagal savijautą tai jau nebedidelė. Buvau išėjęs suprakaitavęs į lauką, gal ten perpūtė? Nes kojoj jokio uždegimo nejaučiu, pūlių nėra, o ir gerklę truputį skauda, truputį sloguoju, bijau kad neguldytų atgal, paniškai nepernešu ligoninių.
kl
liuks. Tik Oktoberfest nėra degustacinis renginys ar skirtas alaus kultūrai kelti šalyje, kur ta alaus gamybos ir vartojimo kultūra yra pakankamai gerame lygyje. Tai liaudies šventė, kurios neatsiejamas atributas yra gero alaus vartojimas (nes tie šeši, kur dalyvauja kitokio nepagamina). O suvartojimo skaičiai stulbinantys: vidutiniškai 1 L / 1 dalyviui
Peckelis
Patiko
nuo
ačiū
Carzyte
tušė ;)
Sakiny su Žmogšala arba per daug ždžių arba trūksta :)
nuo
Pasidomėkite prieš kaltindami kažkuo :)
Nerašykit, ko nesuprantat
Ką norit pasakyti, sakydamas:
Gal smulkmena, bet reiktų žinoti, kad (s)cukrus išsiskyręs būna, o ne išsiskiriantis. Niekas ant salyklo mielių nepila.
Ne mielės "išskiria" cukrų, o temperatūrinių mentalo ruošimo operacijų metu tai padaro pačio salyklo fermentai. Salykle "cukrų" tėra apie tik apie pusę potencialiai galimo kiekio.
Mielės gi, kaip tik suvartoja "cukrus".
Rašykit kitus dalykus (tada mintys vertos dėmesio), technologijos klausimais nesat minimaliai kvalifikuotas.
Daalius
Kai prieš pora metų ieškojau kas veš šiukšles, tai VSA buvo paskutinėje vietoje, dėl savo žvėriškų kainų. Gal dabar kainodara pasikeitė?