Cookie Consent by TermsFeed
Komentarai
  • Karolis

    Padaryta graziai, bet ne pagal technologija. Profilis turejo buti neispjaustomas(susilpninot konstrukcija), o turejo butoi naudojamos 1 lygio jungtys (vainami krabai).

    Norvegijos "Meistram" siulau patyleti, nes karkasas turi buti daromas dvigubas arba 1 lygio. Viena karta reiktu mesti ta lietuviska savybe, kad gamintojas kvailas, o as protingas.

    Beje, Knauf leidzia lapus eti tiek skersai tiek isilgai profiliam, taciau keiciais atstumas tarp profiliu.

  • ieva

    ar 10tukst. lt pakaks atidaryti parduotuve? Juk is pradziu reikia isteigti, tarkim uab (steigimo kaina ~800lt). Reikia moketi uz patalpu nuoma, kasos aparata, draudima, prekes ir ju atsisiuntima.

  • Anonimas

    nesvarbu kieno jis,svarbu kad labai geras alus!

  • Beveik turintis

    Atsakymas Jadweega..

    Jei kaimynai sugebėjo nusipirkti iš vokietijos 2 komplektus siurblių su vamzdynais rozetėm ir šlangom iš Ebay naujus kai čia kainuoja vienas toks komplektas tą pačia suma. Man vamzdyna isvedžiojo specialistai bet pati siurbli ieskosiu pigiau nusipirkt svetur.

  • to nesw

    nesw,tai yra mitas, alus gyvas kol mieles gyvos. namu aludariai, sugeba is gyvo alaus pasidauginti mieliu ir su jom isfermentuoti savo alu.

    alaus gamintojai teigia, jog ir vandens "tyrumas" turi itakos alui, o mano patirtis rodo, jog itakos daugiau turi vandens kietumas/minkstumas :) nepasimaukite ant kvailo marketingo. SUA taip pat daug makaronu prikabine ir medaliu laimeje, bet vargu ar nors vienas is namu aludariu pagirs sia bendrove.

  • nesw

    Taip, parduotuvėje gyvo su pusmečiu galiojimu greičiausiai nerasi, kadangi daryklos negali užtikrinti tinkamų laikymo sąlygų transportuojant ar parduotuvėse.

  • senis_saltis

    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lie...

    šiandien išėjo straipsnis. įtariu kažkoks precendentas. nuvirtus medžiui ant namo, gal eitų žąlą išsireikalauti.

  • nesw

    Buvom, Rinkuškių alaus darykloje ir pasakojo apie visus tuos gyvus alus... Jei alus bu telyje ir jo galiojimo laikas virš mėnesio, jis jokiu būdu negali būti gyvas. Gerai nepamenu, ar sterizuojant ar kada ten tos visos bakterijos miršta ir tu tiesiog perki ne gyvą alų, o tikrų tkriausią lavonieną ;) Jei kam labai jau įdomu, pasiskambinkit, į daryklą gal kas papasakos, o jei ne nuvažiuokit tikrai sužinosit visą tiesą, ir nereiks sukti galvos kaip gali gyvas alus būti lentynoje parduotuvėje 6 mėn ;)

  • to nesuprates

    netinkamos sandeliavimo/laikymo salygos.

  • nesuprates

    Tada aš nelabai besusigaudau situacijoje, nes draugui su gimtadieniu padovanojom dėžę įvairaus gyvo alaus, o jis kažkaip sugebėjo ją užlaikyti bent mėnesį. Po to mėnesio bandant gerti alų didžioji dalis jo buvo nurūgusi - rūgšti ir neskani. Tai kaip čia gaunasi?

  • alu

    šiandien su west ragavom ~4metus laikytą "gyvą" alų. Vis dar geriamas.

  • as

    gali parašyt raštą kad susitvarkytų pamiškę.

  • epas

    Pas mane irgi geoterminis. Gyvename nuo gegužės pabaigos, tai kol kas galiu pateikti tik el. energiją, sunaudojqmą vandens šildymui (įrengtas atskiras el. skaitiklis šilumos siurbliui):

    BIR 97 kWh (D=N=48,5kWh) 40,5 Lt

    LIE 91 38 Lt

    RGP 86 36 Lt

    Vanduo šildomas pagal grafiką: darbo dienomis nuo 06:00 iki 09:00 ir nuo 17:00 iki 01:00, savaitgaliais visą parą, išskyrus nuo 02:00 iki 09:00.

    Bendras el. suvartojimas:

    NIR 112 (D) 142 (N)

    LIE 107 139

    RGP 92 135

    Didžiąją dalį bendros el. energijos suvalgo el. viryklė, šaldytuvas, el. virdulys ir pan. BT prietaisai. Apšvietimas LED, tai vasarą sunaudojama tik simboliškai.

  • maladiec

    pagarba reikia pajudinti tuos uzdumblejusius

  • Daalius

    Tikriausiai tas medelis ten ir supus... Gaila, tikrai gera malka namukui...