Geras kepsnių ar šašlykų receptas
Atskleisiu jums vieną paprastą, bet labai gerą receptą, kaip paruošti mėsą kepimui. Tai gali būti kepsniai, gali būti šašlykai...
Kažkur skaičiau - 99% sėkmės yra gera mėsa. Todėl nepirkite Maximoje šlykščios neaišku kur mirkytos ir kuo sugadintos mėsos. Pirkite žalią, pirkite kur patogu, tik prieš tai pasibandykite skirtingose vietose, kad skonio skirtumus suprastumėte. Tada ir nuspręsite kur verta, o kur ne. Praėjusį sezoną du kartus teko ragauti Maximoje „paruošto“ šašlyko. Tai buvo pasityčiojimas iš maisto ir žmonių. Mėsa praradusi net savo struktūrą. Net dabar purto prisiminus.
Bet aš čia ne apie mėsos kokybę, kurią, kaip jau rašiau, pirkite iš skirtingų vietų, kad suprastumėte kuo skiriasi (jei nepakartosiu, tai neprisiminsit). Aš čia apie tai, kame mėsą reikia pamarinuoti. Marinavimas nėra mėsos minkštinimas. Jei mėsa gera, tai ji savaime yra minkštutėlė ir ją galima laisvai žalią valgyti. Gal neragavusiems geros mėsos tai sunku suvokti, bet taip jau yra. Ir vėl nukrypau apie mėsą.
Visas receptas yra be jokių kiekių, nes sveriant kažką gramais negeli bandytis ir reaguoti į tos dienos nuotaiką. Jums reikia:
- Fermentinio sūrio. Jei jums jis skanus - jis tiks. Kiekis panašus kaip duonos, galima kiek daugiau.
- Juodos duonos . Aš dedu Vilniaus duonos gerą pusę riekės, nes visos per daug būna. Duonos skonis turi būti sodrus, todėl Vilniaus duona puikiai tinka.
- Česnako kokias 3-4 skilteles.
- Svogūno nuo pusės iki visos galvos(priklauso nuo dydžio).
- Šiek tiek sojos padažo (nedaug tikrai).
- Alyvuogių aliejaus šiek tiek, kad skysčiau būtų.
- Pipirų. Aš dedu vieną nedidelį čili pipiriuką ir nedaug juodųjų. Aštrumo mėsai nepereina daug, todėl nebijokite.
- Vos vos druskos.
Viską sudedate į indą ir blenderiu sumalate. Dabar tik su mėsa gerai sumaišote viską ir po kelių valandų galite kepti. Galite palikti ir kitai dienai - blogiau tikrai nebus. Šito kiekio pakanka 3-4 žmonėms ruošiamos mėsos normos.
Skanaus
nuo
Aš neperku, tai nežinau. Bandyk turgeliuose pakalbinti žmones ir rasti kokį ūkininką, kuris parduoda.
Just
Tai kur Vilniuje galima nusipirkti geros mesos?
nuo
Na jis neįsigers į mėsą, bet iškepus taip pat nepamatysi plutelės. Bet mėsos niekas nenuplauna nuo marinato prieš kepant, taigi - lieka ant mėsos :)
tomukas
Sūris skonio priduoda ar apkepa kažkaip įmantriai?
nuo
Sūrio daugiau kiek galima, bet neperlenkit lazdos. :)
::
sūrio dar mažiau nei duonos?