Dienos
Receptas. Alaus lazdelės
Labai geros, labai skanios, labai labai :) Jos tinka ir šiaip, ir prie alaus. Jos turi stipriai jaučiamą alaus kartumą. Man, mėgstančiam kartesnį alų, šios lazdelės yra palaima.
Ingredientai:
- Miltai
- Pienas (70 ml)
- Alyvuogių aliejus (150 g)
- Cukrus (valgomasis šaukštas)
- Druska (ne pilnas arbatinis)
- Kmynai
- Alaus mielės (naudotos, neplautos ~90 g)
Procesas:
Mieles sumaišome su cukrumi, įpilame pieno, druskos, aliejų ir kmynų. Kuo mažiau alaus mielių dėsite, tuo mažiau kartumo bus. Mielių galita gauti iš bet kokio alų verdančio žmogaus, arba paprašę puslapyje atvirasalus.lt (ten tokių daug). Tada beriate po truputį miltus ir maišote, kol pasidarys masė, tinkanti kočioti. Kočiojame, pjaustome juostelėmis ir dedame į skardą. Tepti nebūtina, nes kepsime trumpai, o ir aliejaus daug yra tešloje. Kepti kol paruduos (apie 10 min).
nuo
alaus mielių nesunku gauti. parašiau kur :) Žinoma, nemokamai
nuo
Nebandžiau be ir su. Kartumas ir toks alų primenantis skonis superinis.
w
o koks mielių poveikis jei nelauki kol tešla iškils?
tik dėl skonio?
bs
Viskas gerai, tik 7 komponentas toks sunkiai gaunamas, jei pats neverdi.