Cookie Consent by TermsFeed

Obuolių pyragas

Vakar su Raimonda pasidarėm obuolių pyragą. Receptas labai paprastas, o rezultatas tikrai vykęs. Sorry, bet foto nepagalvojau padaryti.

Imame skardą, kurioje kepsime. Supjaustome obuolius plonomis riekutėmis. Viską išlyginame skardoje. Sluoksnis priklauso nuo pageidavimų. Mes apie 5 cm dėjome. Tada daroma tešla. Į tešlą dėjome kiaušinių, miltų, cukraus, pieno. Masė turi būti tokia kaip blynams kepti. Ji supilama ant viršaus. Viršutiniai obuoliai neturi būti apsemti. Viską darėme iš akies, bet kiaušinių perdaug, matyt, nebūna (dėjome 3), cukraus dedant reikia ragauti ir kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo. Mūsų obuoliai buvo kieti ir rūgštoki, todėl masę darėme saldesnę. Miltų ir pieno dedame pagal masės tirštuma ir kiekį. T.y. pieno pripilame kiek reikia masės, o po to tirštumą reguliuojame miltais. Taigi į orkaitę ir valgome. Visiškai neprikepė, nors pagrindo niekuo netepėme. Kišome į karštą orkaitę, kepėme apie 200 laipsnių temperatūroje.

Palikite komentarą



Komentarai
  • Slave

    Rodos, mane obuolių pyragai persekioja paskutines dienas :-)

  • septyni

    apie alų parašytum!