Marc Rauschmann. BraufactuM. Beer House
Vieną tamsų rudens vakarą patekau į Beer House vykstančią vokiečių craft bravoro BraufactuM degustaciją, su pačiu aludariu Marc Rauschmann. Sunku praleisti tokį įvykį, nes Lietuvoje tokių dalykų labai retai nutinka.
Kas mane pažįsta, naujų alų degustacija yra mano silpnybė. Už jas geriau gali būti tik alaus su maistu degustacija, kai gali ne tik mėgautis alumi, bet ir jo deriniais su maistu. Šį kartą būtent taip ir nutiko. Labai džiugu, kad deriniai buvo labai neprasti ir pats alus tikrai įdomus.
Progusta 2016. Kai kam gali pasirodyti keista, kad degustacija prasidėjo nuo IPA alaus, bet... šis alus buvo renginio pagrindinis kaltininkas. Spėju todėl jam buvo skiriama pirmojo vakaro vieta. Verdamas kasmet su šviežiais vokiškais apyniais, jis yra ypatingas ne tik ragaujančiam, bet ir aludariui. Tai jautėsi ir M. Rauschmann pasakojime, tiek degustuojančiųjų akyse. Ne taip jau retai pasakojantysis asmuo gali alų pagardinti ar sumenkinti. Įdomus derinys tropinių saldžiųjų vaisių, citrusinių aromatų derinys, bei apynio ir salyklo skonis. Apyniai neužgožė salyklo ir tai jau duoda akcentą vokiškajai IPA variacijai.
Indra. Kvietinis alus su tokiu kiekių bananų aromate, kad net akiniai nusidažo geltonai. Labai gražiai derėjo su tarpusavyje sunkiai prašaunamu deriniu kriaušė+sūris. Paragavus vien su sūriu, jis staiga virsdavo intensyvaus pelėsinio skonio turinčiu užkandžiu. Maisto transformacija derinant su alumi niekada nenustos džiuginti.
Darkon. Schwarzbier su daug mielių. Kaip mačiau vėliau, tiesiog kai kuriems pakliuvo su sukeltomis mielėmis ir tada alaus skonis tampa miltingu. Derinimas su juoda duona galimas, kai jos labai nedaug, bet iš esmės juoda duona ir Schwarzbier yra per daug panašūs. Man šis alus paliko mažiausią įspūdį.
Roog. Rūkytas kvietinis alus. Man, kaip rūkytų alų mėgėjui jis yra per mažai rūkytas, tačiau maistas buvo parinktas labai gerai.
Tikrai džiaugiuosi sudalyvavęs ir gavęs naujos patirties.
Palikite komentarą