Cookie Consent by TermsFeed

Mano kavinė

Nežinau apie ką pagalvojote perskaite pavadinimą, bet tai:

  • ne apie „Mano kavinę“ Bokšto gatvėje
  • ne, aš neatidariau ir artimiausiu metu neatidarysiu kavinės

Viskas daug paprasčiau - ar pastebėjote kaip dažnai per filmus rodo, kaip amerikietis įeina į barą, o ten padavėja klausia: „kaip visada?“. Nieko keisto? Man šiek tiek keista. Vilniuje kavinės, barai, restoranai yra „šalti“. Nežinau kaip kituose miestuose, bet prieš kokius 4 metus Kaune vienam kabake padavėjos kalbėjosi ir bendravo su klientais. Kartais juos pavaišindavo čipsais, riešutais. Tada man buvo keista ir nesupratau kam to reikia. Pasirodo, tada Kaune buvo labai daug kabakų, ir jie nebūdavo pilnutėliai. Vilniuje kitaip.

Aš kartą ar porą per savaitę su draugais užsukame į vieną kabaką: „Mama pica“ Viršuliškėse. Kodėl ten pradėjome lankytis?

  • Tie su kuriais geriu alų gyvena netoli nuo ten arba toli nuo visur
  • Ten labai skaniai gamina (retai kada ten valgau picą)
  • Nebloga aplinka
  • Ten ekrane rodo krepšinį

Dabar dažnai padavėjos šypsosi, žino, kokį alų geriame. Tas prideda tikrai daug.

O dabar ar norėtumėte lankytis tokiam kabake:

  • Nelabai didelis
  • Jauki aplinka, greičiausiai senoviniu stiliumi (ne, ne kaimo trobos)
  • Didelis baras su kėdėmis prie jo
  • Linkmos (linksmi) padavėjos, kurios nebijo jus pakalbinti
  • Padavėjos nesikeistų kas mėnesį, o dirbtų daug metų
  • Kartas nuo karto jus nemokamai pavaišintų alumi, kitokiu gėrimu, užkandžiais prie alaus
  • Būtų daug įvairios spaudos

Jai aš kažkada atidarysiu savo kabaką - jis bus toks :) Aišku, prieš tai pasidarysiu apklausą kodėl žmonės lankosi vienam ar kitam kabake pastoviai. Dabar manau, kad tai žmogiškasis faktorius, kuris tikrai nurungia kainą.

Palikite komentarą



Komentarai
  • Dieds

    Dauguma Vilniaus kabakų savininkų nori laikyti padavėjus ir virėją ant minimumo, todėl kadrų kaita milžiniška, o personalui dzin ant klientų, nes žino, kad jie ten po mėnesio nebedirbs. Kai įsisamonins, kad žmogus gerai už 800 lt dirbti negali, tada bus kokybinė kabakų revoliucija.

  • urokas

    neblogi pafilosofavimai, bet labai jau teoriški

  • eZiLKA

    Bet overall tai pastebėjimai teisingai... smagu kai yra kontaktas su ten dirbančiais žmonemis - manau tada ir jiems lengviau dirbasi, o mums paramogaujasi.

  • ZiLKA

    Aš irgi į RIMI dažniau eičiau, nes ten man arčiau...

  • one

    Kabakų savininkai mato viską iš verslo pusės. Jie turėtų pažiūrėt kliento akimis…

  • Silas

    nu tai Kaune gal arčiau ir nieko nėra :) Beje Lrytą ketvirtadienį rodys, ar visų mirusių haloweeno proga ne?

  • w

    Silas tu nepavydek ash kartais ir ish Kauno i ten nuvaziuoju ir nieko :)

  • nuo

    Nes galvojau, gal pora žmonių perskaitys prieš tave ir to nesužinos

  • Silas

    Tai ko iš kart neparašei pvz.: Daugiau kodėl pradėjome lankytis skaitykit Silas komentare.

  • nuo

    Aš rašant žinojau, kad taip pakomentuosi.

  • Silas

    Aišku, kad jis prie pat tavęs, tai pamiršai paminėti :)