Cookie Consent by TermsFeed

Vilkmergės Kvietinis

 

Vilkmergės alus turi Šviesaus, Tamsaus, Kvietinio... Visada laukiu, kol atsiras naujas Kvietinis alus. Net negaliu pasakyti kodėl šis alus man taip įdomus. Šitas nenuvylė. Ne todėl, kad būtų nepakartojamai skanus, ar nepaprastai nuostabus. Tokių alaus rūšių man nėra. Man yra skanus, įdomus, neskanus, belekoks ir pan. Kuo daugiau ir įvairesnio ragauju, tuo man smagiau. Šitas yra įdomus. Tikrai įdomus. Dauguma kvietinių alų yra saldūs, turintys aiškų vaisių skonį ir kvapą. Šitas alus turi labai tinkamo kartumo. Ne rūgštumo, ne saldumo, o kartumo. Ir tai mane labai nudžiugino. Jis įdomus. Norėdamas kitokio kvietinio alaus, parduotuvėje nusipirksiu šito.

Ar man atrodo, ar Vilkmergės alus visoms rūšims naudoja tuos pačius apynius? O kaip su mielėm?

Dar gal man gali kas papasakoti, kodėl Vilkmergės alus rašo, kad sudėtyje yra mielės, o kiti to nerašo?

Palikite komentarą



Komentarai
  • Ramtyns'ui

    Šis alus ne iš didelės daryklos, o iš nedidelės daryklėlės šalia Ukmergės. Tik priklauso ji Kalnapiliui.

  • mrtn

    sito alaus skoni tiunino pagal hoegaarden

  • Ramtyns

    Ragavau šio alaus, pritariu komplimentams - tai gan neblogas pusiau Weizen pusiau belgiško Wit\'o hibridas. Berods Nuggets ar kiti amerikietiški kartieji apyniai gerai nutaikyti, netempia nei žemyn nei perdaug aukštyn. Prieskonių nepasirodė per daug, o čia tai aiškiai orientuotasi į Hoegaarden kartelę.

    Gal kitam kontekste būtų ir ne super originalu, bet lietuviškoje scenoje geras alus iš didelės daryklos (Kalnapilis-Vilkmergė) - tai netikėtas siurprizas.

  • nuo

    Kiekvienam savo. Todėl tiek skonių ir egzistuoja. Galėčiau ginčytis, bet tai nieko nepakeis. :)

  • m

    Man etalonas yra Hoegaarden\'as

  • nuo

    Gyvasis, bet man nelabai suprantamas tas pavadinimas, nes ir šitiek iap ir gyvi turėtų būti

  • Bartas

    Su kvietiniu alum reikia elgtis taip: nusiperki Paulaner (butelinio) ir, išgėręs bent 4 butelius per vakarą, po kelių tokių vakarų jau turi kvietinio alaus etalono pojūtį. Iš šio atsparos taško jau galima ieškoti ir kitų rūšių, vertinti, rinktis ar šiaip gerti:). Bet išeitinis taškas yra originalus bavariškas kvietinis. Beje, greituoju būdu įsisavinti kvietinį alų galima Oktoberfeste. Užtenka 2 dienų, na ir naktų aišku ir jau gali vadintis kvietinio alaus žinovu su visomis iš to kartais išnyrančiomis aplinkybėmis :)

  • Vaidas

    Yra dar Vilkmergės Gyvas :)

  • 4a

    o is sulciu padarytas sirupas taip pat su kaukole zymimas? dar vienas mitas...

  • Andrius

    Aš kiek esu girdėjęs visą alų gamina iš kažkokio koncentrato, miltelių. O tas koncentratas laikomas talpose kurios pažymėtos ženklu su "kaukole". Ta girdėjau iš vienos alaus daryklos atstovo. Nežinau kiek čia yra tiesa, bet kažkiek matomai yra.