Cookie Consent by TermsFeed

Pasidaryk šašlykinę pats

Šašlykinė yra gerai. Yra prieštaraujančių? :)

Gerai, stacionarių šašlykinių esu matęs labai daug. Populiariausios yra dėžės be viršaus formos. Jos yra didelės, bet patogios namuose. T.y. prie namų. Galima jų neiškratyti, jos stabilios, aukštos. O ką daryti kai išvažiuoji į gamtą? Vargu ar daug kas išdrįstų tokią vežtis. Tam yra pora priežasčių: ji užima daug vietos, ji purvina. Mažą, patogią šašlykinę galima pasidaryti ir pačiam. Gal kiek juokinga bus, bet idėja yra ne mano, o ir padariau ją ne pats. Visa idėja yra paimta iš senos tarybinės šašlykinės, o padarė ją westukas. Kadangi blogo jis neturi, tai viską parodysiu pats.

Jums reikia metalinių plokštelių. Jos turi būti pakankamai tvirtos. Matmenys 4x25 mm. Tą juostelę reiks padalinti į 8 dalis. Kokio ilgio spręsti jums, nes nuo to priklausys šašlykinės aukštis, plotis, ilgis. 4 dalys bus kojos (Nr. 1). Jas patartina padaryti smailėjančias, nes taip lengviau įstatysite į žemę. Suprantama, kad visos jos turi būti vienodo ilgio. Nedarykite perdaug ilgų, nes žarijų karštis bus per silpnas šašlykams. Per trumpos - degs. Nepamirškite, kad dalis sulįs į žemę. Priklausomai nuo žemės kietumo šašlykinė gali sulįsti nuo 20 iki 80 mm. Dvi dalys bus šašlykinės plotis (Nr. 2). Jei padarysite per ilgas - iešmai nesieks kito galo, jei per trumpas - užmausite mažai mėsos. Likusios dvi dalys bus šašlykinės ilgis (Nr. 3). Čia jau pagal jūsų norus :) Dar jums reiks 4 kniedžių. Kniedes reikia imti rimtas, o ne aliuminines. Aliumininės išsilydyti gali nuo karščio.

Imame Nr. 2. Galuose išgręžiame po skylę. Taip pat padarome iki pusės įpjovimus. Įpjovimai turi būti iš vienos pusės ir tokio pločio, koks juostelės storis. Vėliau šiais įpjovimais susijungs dalys. Imame Nr. 1 (kojas). Vieną galą padarome smailėjantį, o kitame išgręžiame skylutes. Smailėjimą patartina daryti kuo ilgesnį. Tada lengviau lįs į žemę. Dabar Nr. 1 ir Nr. 2 sukungiame per skylutes, kniedžių pagalba. Kojos turi lankstytis, bet ne laisvai. Turime šonines šašlykinės dalis. Imame Nr. 3, galuose (kaip ir Nr. 2) padarome įpjovas. Šios dalys per įpjovas turi susijungti. Priešingoje nei šios įpjovos pusėje, padarome daug įpjovimų. Šie įpjovimai bus iešmams sustatyti. Jei per tankiai padarysite - netilps iešmai su mėsa, jei per retai - tilps mažai iešmų. Viskas.

Štai taip atrodo visos dalys:

Šašlykinė

 

Štai taip atrodo surinkta šašlykinė:

Šašlykinė

 

Štai taip ji atrodo surinkta:

Šašlykinė

Palikite komentarą



Komentarai
  • r.

    Naudoju analogiska saslykine jau daug metu. Paprastai pravercia plaukiant baidarem - tikrai vieta taupo. Tik maniske dar paprastesne - uztenka lanksciu kojeliu, bet detales Nr. 3 (kaip cia buvo aprasyta) - iesmai ir ant ju susideda. Ant maniskes telpa 7 iesmai.

  • Darius

    tai jei jau tokia, tada tinka ir kelios zalios sakeles susmeigtos i zeme su skersinukais

  • varnas

    Vazio i Ermitaža nusipirk saslykinė ir gaudik malonuma

  • juzos

    Plytos geriau.Jei nemojkejote baudu, naudokite.kvailiau komentaru nemaciau.

  • nuolaida

    Su ja gali kepti bet kurioje vietoje, kur tik yra laužavietė

  • vincukas

    ir kur su tokia saslykine kepti saslus :) nebent giliai i miska ilindus kepti. kai uzmatys gamtininkai tai tie saslai auksiniai bus :)

  • petras

    gerasir paprastas reikalas.

  • nuo

    Arba tiesiog giliau į žemę įkišame :)

  • meistras

    Sita salykine,mano manymu,viena is geriausiu man matytu. Pigu,patogu,praktiska ir prieinama beveik kiekvienam. Del karscio nereiketu jaudintis: karstis visais atvejais kyla i virsu ir tik nedidele dalis isspinduliuoja i sonus. Zodziu temperaturos visada uzteks,kad tik per daug nebutu :) Butu dar geresne saslykine jeigu eitu reguliuot auksti-vel neproblema: arba ipilam daugiau alaus arba tiesiog kojeliu du komplektus pasigaminam skirtingo ilgio. Skanaus :)

  • T.

    Hmz... Tokios saslykines trukumas - jai reikalinga lauzaviete bei zariju kaitra nera koncentruota i virsu (saslykus), nes nera sieneliu. Esminis privalumas - jai tikrai nereikia daug vietos :)